lördag 10 mars 2012

Det handlar om inställningen

Jag hade fördelen att få delta i en intressant föreläsning på hösten i Göteborg som handlade om inställning, hur man ställer sig till olika händelser och hur man ser på sin egen situation. Idag kunde jag inte låta bli att tänka tillbaka på föreläsningen (det var faktiskt den kända TV-doktorn Åsa från Sverige som höll föreläsningen) då jag pratade med några andra småbarnsmammor som konstaterade att de inte har någon egen tid, bara längtar efter att få göra något ensam och någon gång få sova ut. Och visst, jag håller med. Så känner jag ibland också, ändå kunde jag inte låta bli att känna mig skyldig. Varför? Jo, för att jag gör allt det som dessa småbarnsmammor inte sade sig hinna med. Jag går på pilates, springer marathon, skidar, styrketränar, jobbar heltid och freelansar.....Jag tror inte att jag har mera tid än andra mammor, och nej, inte heller har jag städhjälp som någon frågade av mej. Men det som jag har mycket av är positiv livsinställning, motivation, energi och flexibilitet och jag tror man kommer långt med det! Igår kväll var kl 22.25 då jag var klar med dagens löpträning och på onsdag-kvällen stod jag och stekte maletkött kl 23 och förberedde morgondagens mat...bara för att nämna några exempel :) Jag kunde ha tänkt då klockan var över nio på kvällen "att det inte blev någon träning idag heller"....eller så kan man tänka att det är hela åtta timmar kvar tills väckarklockan ringer och jag har all tid i världen att göra det jag vill. Det handlar om inställningen. Ha en skön och superbra helg!

3 kommentarer:

Tendo-Stretching sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Christoph Treier sa...

Tack för ditt inlägg. Du träffar mitt i prick. Det mesta är verkligen en fråga om inställning. Ditt inlägg borde vara pliktläsning för alla mammor och pappor och alla andra som påstår att inte ha tid.
Tack för en mycket tankeväckande blogg!

Christoph

Om mej sa...

Jo, jag hoppas att jag genom min blogg kan inspirera och få andra småbarnsföräldrar att inse att man kan förverkliga många av sina drömmar trots att man har småbarn och ont om tid, bara inställningen är den rätta!

Tack själv för en inspirerande blogg -jag läser den med eftertanke och försöker ta till mig "guldkornen"!