söndag 8 december 2013

På tumis med T

- Jag tror inte att känner igen E mera, sa T idag då vi hade varit en knapp vecka på tumanhand eftersom resten av familjen är i Vuokatti och skidar. Det kändes eländigt att bli kvar hemma - jag lovade ju redan ifjol för E att nästa år, ja då ska vi fara på träningsläger tillsammans. Nu blev det pappa som istället fick köpa både nya skidor och stavar och packa ner träningskläderna. OM 6 veckor kan du ställa dej på skidorna sa min läkare då jag senast träffade honom. Betydligt bättre än det första beskedet, men det känns som en evighet. Nu har jag städat undan kryckorna, men haltar fortfarande då jag går. Mina nya övningar går ut på att stå på ett ben (det opererade benet) så länge som möjligt och sedan att jumppa med gummiband och tänja, tänja...Förra veckan vattenlöpte och simmade jag på förmiddagarna och styrketränade på eftermiddagarna. Ibland har jag känt mej som om jag också vore på träningsläger - jag har bara liksom bytt ut idrottsgrenarna!

 
 Men vi har haft det ganska skönt med T här hemma också. Vi var på dagisets julfest som firades utomhus med stjärnhimmel, glögg, pepparkaka och fina uppträdanden.
 T skulle ju naturligtvis också skida så fort som snöflingorna föll - tur att vi har stora gräsmattor! Jag agerade tränare och filmade tekniken, för det hade hon ju hört att man gör på skidträningsläger...
Sedan analyserade vi skidtekniken, drack glögg och dekorerade kökslampan med pepparkakor och grankvistar. Nu väntar vi hem resten av familjen och MASSOR med svettiga, våta träningskläder att slänga in i tvättmaskinen!

Inga kommentarer: